När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 754 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
2425 visningar

Snälla svara snabbt!

Jag har en killkompis som ska åka till sitt hemland och registrera sin pojke så han får två medborgarskap. Han är inte tillsammans med mamman och ambassaden säger att han behöver födelsebeviset. Han vet inte om mamman har fått det och hon verkar inte veta själv om hon har det. Får man födelsebeviset på sjukhuset eller skickas det hem i efterhand? Tacksam för svar!

6 år Övrigt Rapportera Prenumerera Rekommendera

8 Svar

Vi fick vårat på sjukhuset innan vi skulle åka hem!

Det kan ta upp till 3 mån innan man får nåt slags bevis från skatteverket, eftersom man har 3 mån på sej att bestämma namn. Så om hon har gjort det och fått tillbaka det från skatteverket, så är det nog det som menas med födelsebevis. Barnet måste ju få ett personnummer också. Men som Teilani skriver så ska man nog kolla upp det med ambassaden.

Vad jag förstått är födesebeviset det registerutdrag man får från skatteverket några dagar efter förlossningen. Där står ju medborgarskap, personnr, vårdnashavare osv. Kanske är det de menar?

Jag tror hon får utdrag från skatteverket om födsel och familjerätten om faderskapet... Gud vad knepigt!
Jag har inte slängt ett enda papper men hittar ingen födelseattest, nu blev jag orolig... Kan hon inte beställa en kopia från skatteverket?

Tror inte vi har födelsebevis på et sättet i Sverige. När jag skulle jobba inom ett legitimerat yrke i England fick jag gå till ambassaden och visa upp ett utdrag ur folkbokföringen tillsammans med mitt pass och min legitimation, därefter fick jag svära en ed på biblen att jag var den jag sa att jag var. Spännande.

Exakt hur din vän ska gå tillväga beror väl på vilket land det handlar om, vilka krav de har och hur Sverige kan uppnå dessa. Enklast är väl att ringa till närmsta ambassad och fråga.

Ska gå och kolla i papprena när Thule somnat- vilken minut som helst nu.

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.