Inloggade medlemmar: 514 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
8753 visningar
vecka 35

Ok att ta Rennie mot halsbränna?

Jag har haft vidrig halsbränna i flera månader, och nästan levt på Rennie tuggtabletter. När jag var på apoteket i förrgår säger tjejen i kassan "du som är gravid får inte äta Rennie, har ingen sagt det förut?", så givetvis lät jag bli att köpa tabletterna. Enligt henne var det bara Gaviscon man får äta (och det spyr jag av - sååå vidrigt!). Jag har kollat innehållsdeklarationen och det står att inga ogynnsamma effekter har påvisats på foster eller ngt likn - samma som på Gaviscon. Någon som har hört något annat? Borde jag vara orolig att något kan ha hänt med bebisen? Är det värt att kontakta min bm och fråga eller var det en övernitisk apoteksanställd jag råkade ut för? Törs jag fortsätta med Rennie?

8 år Bli gravid Rapportera Prenumerera Rekommendera

10 Svar

Tack för alla svar! :)

för att undvika halsbränna så e kryddad mat, salt mat o juicer något jag undviker så långt det bara går. jag har turen att kunna dämpa min halsbränna som kommer då med vanlig enkel samarin.

men som lillabebis_87 sa, det hänger mycket på kosten... fel kost/dricka=helvetet på jorden...

Läste på fass.se & där står det att det inte är någon fara att äta rennie varken under graviditet eller amning..

Heejsvejs.

Jag har också halsbränna till TUSEN, men bara ibland.
kommit på att det kommer när jag äter eller dricker fel saker. :)
Som tex ren apelsin jouice, det GÅR absolut inte!!
Var vaken halva natten för några dagar sedan, glömde av mig & drack ett halvt glas.
Kanske beror mkt på vad ni äter & dricker??
Kanske hjälper att testa någon dag utan vissa saker.

Lycka till!

Novalucol har varit min räddning.

Rennie ska man inte ta men Novalucol funkade bra för mig. En tuggtablett med mintsmak som man tar vid behov. Finns på Apoteket och i de affärer som börjat med Apoteksvaror

Rennie ska man inte äta, men därimot LINK fungerar lika bra och det får du äta som gravid, både enligt apotek och BM. har också grym halsbränna för jämnan! lycka till!

jag har haft halsbränna i många år o äter omeprazol. o det sa bm att det var ok att ta när man fick halsbränna det är det ända som funkar för mig. Rennie har aldrig funkat.

Kontakta din bm tycker jag, min bm föreslog rennie för mig då jag har världens jobbigaste magkatarr som gör att jag ligger och kräks i 2 dygn nonstop när den dyker upp. Men jag kan inte äta dom för det blir bara värre för mig!

hej jag har samma problem som dig jag dör av smärtan de bara brinner inom mig.men jag försöker att undvika medcin så mycket som möjligt de  enda jag tar som ibland hjälper är alvedon.eller så tar jag halstablett och de hjälper en stund.lycka till.

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.