När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 400 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
6481 visningar

När är det lättast?

 När är det störst chans att bli gravid? Dagen innan ÄL eller under själva ÄL dagen? Och är det en myt att mer sex inte ökar ens chanser att bli gravid?

7 år Bli gravid Rapportera Prenumerera Rekommendera

7 Svar

Okej =) Men räcker det med att ha sex en gång per dag under dom perioderna?

Jaaa det är klart jag vi hade sex 3dagar innan äl och blev gravida, Spermier kan leva upp till 3dygn inne i kvinnan, så man kan imprinsip ha så mycket sex man vill innan och efter äl:-).

Sen sägs det att om man har sex någon dag innan äl så blir det en flicka och om man har sex på ägglossningsdagen så blir det en pojke, flickorna är slöare men lever längre, och pojksperma lever kotare tid med är snabbare:-), och jag tror det stämmer för sist hade vi sex exakt när jag hade äl och födde en son, denna gången innan äl och vi väntar en flicka tror dom;-).

kram och lycka till

Okej men då borde ju det funka att ha sex 2 dagar in ÄL och dan innan ÄL?=)

Ägglossning Ett ägg kan bara bli befruktat när det lossnat från äggstocken, sedan är ägget endast befruktningsbart i högst 24 timmar. Det kan därför vara ganska svårt att pricka in rätt datum med allt vad det innebär. Som tur är lever istället mannens spermier lite längre, faktiskt flera dagar. Därför kan det vara bra att ha samlag dagarna innan beräknad ägglossning, det tar ju också lite tid för spermierna att hitta ägget vilket kan ta upp till ett dygn.

 

Fertila dagar Kvinnan är som mest fertil samma dygn som ägglossningen inträffar, men har möjlighet att bli gravid flera dagar under cykeln. Det beror på att mannens spermier lever i ungefär tre dygn. Störst chans att bli gravid har man därför om man har samlag regelbundet dagarna före och efter ägglossningen. Man brukar räkna med tre-fyra dagar före ägglossningen och under själva dagen för ägglossningen. De dagar som är lämpliga för samlag om man vill bli gravid är markerade med blått, det är det vi kallar för dina mest fertila dagar.

 

Menstrautionscykel Antal dagar mellan två menstruationer.

 

Lutealfas Antal dagar mellan din ägglossning och nästa menstruation. Läs mer om lutealfas.

 

Faktagranskad av barnmorska Anna-Carin Lilja från MamaMia.

Jag blev ju gravid den första fertila dagen i min kalender så vi väntar en flicka:-).

Tack så jättemkt =)

Tack så jättemkt =)

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.