När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 475 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
4857 visningar

Har ni svårt att natta era bebisar?

Som frågan lyder: - har ni svårt att natta dem inför natten? Min dotter är till synes ett harmonisk litet barn. Skrattar mest och sover bra på dagen. Jag behöver bara ge henne nappen och lägga henne i nestet, resten sköter hon själv. Men när det kommer till kvällen ör dethelt andra bullar. I regel börjar hon bli trött runt halv sju och det är då det börjar. Tjejen kommer inte till ro! Ibland kan hon trots trötthet vara på ganska glatt humör men hon kan ävenbli väldigt arg. Inget fungerar...inte vaggning, inte vagnen, inte att bara lägga henne i nestet eller utanför för den delen heller. I skrivandet stund går min sambon runt med henne i bärsjalen, vilket fungerar för stunden. Hon somnar...men vaknar så fort man står still. Är detta vanligt bland 3.5 månaders? Jag och sambon blir tokiga och väldigt otrevliga mot varandra. Vill så gärna att hon ska somna för när hon gör det så sover hon kanon! Vaknar för mat och somnar om. Nu känns det som att hon ska vara vaken resten av våra liv eller något. Snälla dela med er av era erfarenheter!

5 år Baby Rapportera Prenumerera Rekommendera

10 Svar

Har alltid haft så med min unge. Hon är 8 månader nu och det är inte bara när hon ska somna för natten som hon är omöjlig. Men vi har blivit vana. Någon av oss sitter med henne i famnen och kollar TV tills hon somnar, ibland om vi hälsar på någon åker vi hemåt när det blir sovdags för ungen och då kan vi köra lite omvägar så hon somnar, hon vaknar ju när man lyfter in henne men då brukar hon ha kunnat sova så länge så hon somnar om i famnen ganska så direkt.
Några gånger har det fungerat om man är ute och går med henne, hon somnar ju i vagnen då men vaknar igen när man är hemma, har man tur kan hon somna om direkt utan skrik.
Utomstående människor har däremot alltid haft sina idéer om varför ungen vår skriker så. Jag och sambon gör allt fel, vi ger t.o.m fel mat och vi har ostädat.
Nä, men vi kämpar på. Ungen har iaf lättare att somna om man sitter och tittar TV med henne och hunden och katten är nära. Hon brukar oxå leta efter mig eller hunden om hon ska sova hos någon annan, ser hon oss inte så skriker hon tills jag eller hunden dyker upp. Sambon duger ibland.
Att bada kan trötta ut ungar(inte min). Äta i ett mörkt rum(svag belysning) och i tystnad kan ju oxå trötta ut. Inget som fungerat för min unge menmen, inget fungerar på henne. Hon är mig upp i dagen, överfull av energi ger 100% från att hon vaknar tills hon ska sova och även på nätterna kan hon krypa i sömnen. Jisses vilken unge jag har. Lugn är hon inte och sova vill hon verkligen inte.
Kan iaf trösta dig med att det går kanske om någon gång, om inte tidigare så när ungen flyttar hemifrån ;)

Tack för era svar! Kan börja med att skriva att Elda somnade klockan två på natten och då började vi "lägga" henne vid sju :). Det märkliga med hela situationen är att hon somnar så fantastiskt bra på dagarna. Jag lägger henne bara med snutten halvt på ansiktet och nappen i munnen och hon somnar mer eller mindre på en gång. Varför det blir så jobbigt för henne inför natten är dock en gåta. Vår på BVC och vi konstaterade att vikten gick stadigt upp, så än så länge verkar hon bli mätt på mig i alla fall. Skulle kännas knepigt att ge henne ersättning när hon inte behöver. Men jag har hört att vissa gör så och att de knockar ut bebisarna..haha! Men som sagt...det där känns inte rätt för mig. Möjligtvis har vi kassa rutiner inför sängdags. Vi kör lite olika varje dag beroende på hur vårat liv ser ut. Det vi däremot är väldigt noga med är att ta henne så fort vi ser första tecken på trötthet och det gör vi på dagen med. Metoder känns inte aktuellt just nu. Hon är så liten och det enda sättet för henne att kommunicera på är genom gråt så vi kör till det fungerar...på vad som helst....igår vår det bärsjalen en annan dag är det vagnen och en tredje dag är det förhoppningsvis sängen :). Försöker dock hålla det så mörkt som möjligt runt henne så hon inte distraheras av ljuset. Jag hoppas verkligen att det bara är en utvecklingsas och att det går över. Sambon försök sig med två timmar i morse för att han vår så trött. För min del så kan jag ju ta igen sömnen på dagen om jag vill. Ja...summa sumarium...man får väl gilla lalala läget....
Har likadant med lilltjejen dock alla sovstunder. Men nu haffar jag henne vid första tecknet. Hon är idag 7 veckor. Hon blir trött vid 7. Leker tills hon är nöjd, 19.30 bad. Ammas i mörkt rum. Klar vid 20.15. Somnar 20.30. Men detta har tagit två veckor att jobba in. Funkar inte alltid. Ibland grinar hon till 22 men då för att hon inte är tillräckligt trött. Hitta ngn rutin som ni tycker om. Byta till pjamas, sagostund och sedan ngn av de ökända metoderna. Det är för tidigt för att se resultat. Men vad gör man inte:-)
Har likadant med lilltjejen dock alla sovstunder. Men nu haffar jag henne vid första tecknet. Hon är idag 7 veckor. Hon blir trött vid 7. Leker tills hon är nöjd, 19.30 bad. Ammas i mörkt rum. Klar vid 20.15. Somnar 20.30. Men detta har tagit två veckor att jobba in. Funkar inte alltid. Ibland grinar hon till 22 men då för att hon inte är tillräckligt trött. Hitta ngn rutin som ni tycker om. Byta till pjamas, sagostund och sedan ngn av de ökända metoderna. Det är för tidigt för att se resultat. Men vad gör man inte:-)
Jo.. Jag helammade men gjorde skillnad på nattmålet som fick bli ersättning i flaska- det gjorde att även sambon kunde lägga och det blev ännu en rutin, dessutom mättade ersättningen bättre. Det bästa var när vi kunde börja med välling- DÅ började vi få mer sömn!
Vi började med en fast godnattrutin när Thule var tre veckor, han bara skrek och vi höll på att tappa förståndet. Just då hjälpte det kanske inte så mycket men efter nån månad började han fatta vad som skulle hända och rutiner ger trygghet. Jag är heller inte den som ger med mig och tar upp ungen- då får han ju sin vilja igenom... Självklart går det i perioder och en del kvällar tar jag upp honom och sätter mig framför tvn med honom (aja baja, jag vet, men då kopplar han av och somnar om jag har tur). Men jag är rätt hård med att inte säga något till honom och att hålla det mörkt. Nu är han åtta månader snart, vissa nätter vaknar han upp en gång och några få nätter är rent överjävliga, men när vi badar/läser saga, byter till jamas och dricker ur flaskan så vet han att det är sovdags. Så mitt tips är en nattrutin som ni håller er trogna vid, och inte tar ut ungen ur sovrummet även fast hon skriker. Thule började sova bättre när han fick egen säng där han kunde rulla runt som han ville också... Men ja, det är knepigt! Bifogar en länk med de olika sprången- det kan också förklara väldigt bra varför hon blir så arg. Lycka till! http://teskedinfo.blogspot.se/2010/03/utvecklingssprang-trots.html?m=1

er dotter är så liten. hon har ju inte fått in några rutiner än. min var likadan, men ju äldre de blir desstu lättare blir det. och nä hon kommer inte vara vaken hela ert liv, det känns så, men det rör sig kanske om några veckor till, sen har ni hittat ett sätt som hon är nöj med o då går det lättare. Svårt att säga vilket sätt det är, i o m att alla barn är olika. Det är så i början . bara att stå ut.

Jag tror att det är perioder... Min ettåring somnar hur bra som helst nu, men fram tills hon var kanske 5 mån var det hopplöst. Det som till slut funkade var att ge henne en flaska med ersättning och så somnade hon med flaskan. (När hon var så stor att hon kunde hålla i flaskan själv, men det kunde hon ganska tidigt)

Just i natt var hon också svår att lägga, men det berodde på att hon är i en separationsångest-period, och är rädd när vi lämnar henne, så jag fick ta i spjälsängen till vårat rum och ligga brevid tills hon somnade.

Försök ta reda på om det är hunger, närhet, ellerom hon kanske rent av är övertrött... Prova några kvällar att lägga henne tidigare.

Lycka till!

GRATTIS.. välkommen till verkligheten.

Hua min son är 2 år å fortfarande vägrar han att somna på kvällarna.. Han somnar tidigast 22 om vi har tur annart runt 23-24 å så vakknar han någon gång runt 02 å vill FORTFARANDE äta nåt då.. å sen ligger han å gnyr av å till fram till 08-09.

Vi har provat välling (funkar inte) Vi har provat gröt på kvällen (funkar ej) bana= (nej) vanlig mat (nej) OSV. Bvc säger.. en del barn bara är sådana..

VI har provat tassmetoder å skrikmetoder å gud vet vad. NEJ NEJ NEJ inte sova egen säng, inte eget rum inte sova i tid... Hepp..

Så... Kl 20 får han lite gröt nu av mig eller banan eller nåt annat jag hoppas skall mätta han någorlunda för natten. Sen får han strosa runt å göra lite som han vill. Oftast går vi tillsammans med honom å lägger oss redan runt 20-21 å tittar på en tecknad film (som vi somnar till och han tittar färdigt på) Sen runt 23 tiden somnar han in till filmen som startat om och då lyfter jag över honom (oftast) till hans säng som numer står bredvid våran. Sen sover han till ca 02-03 då får han en flaska ersättning (kall för så vill ha han det) sen sover han för hoppningsvid till runt 05 då kommer han å kryper över till oss igen å ska sova hos mamma.

Vi väntar nu andra barnet och har ställt spjälsängen i vårt sovrum denna gången och hoppas på att den bebben ska vilja sova i den direkt annars blir det hemskt trångt i sängen...

Vi har fått lära oss att leva med detta och hoppas på att han får bättre sömnrutiner nu när han så småningom ska börja dagis å därmed gå upp tidigare. Håller tummarna för det =)

Men lycka till med eran lilla... Men som sagt en del barn sover aldrig på kvällstid..

Tror barn är svåra att natta i perioder, Lucas e snart 2 å har en seg period. Som bebis va han oxå svår.. har ni prövat 5 minuters metoden? Funkade kanon för oss! Eller kan det vara tandsprickning på g? Den e jobbigast på kvällen, lite alvedon? Har ni någon särskild kvällsrutin? Hoppas det blir bättre snart!

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.