Hej,
läste på livsmedelsverket att man inte ska äta kött som inte är genomstekt när man är gravid, som exempel står lamm och vilt. Men det står inget om nötkött? Måste jag beställa min oxfilé välstekt när vi går ut ikväll om jag vill ha det, eller är det okej att äta den som jag brukar? Någon som vet?!
jag vet att det inte är bra att äta rosa kött eller blodigt. men tror det är så att man ska undvika det och inte äta det för många gånger, och försöka äta så färdig mat som möjligt. jag vet faktiskt inte. se till så att köttet inte ens är rosa då för säkerhets skull utifall det skulle bli något , men vad skulle kunna hända?? tror det är mest för bakterierna för som gravid har man dåligt emunförsvar.
Jag gillar blodigt kött men barnmorskan säger att jag måste hålla mig borta från det medans jag är gravid..beställde välstekt häromdagen men tyckte inte alls om det så jag får vänta med oxfilé tills efter födseln...då har min sambo lovat att åka och köpa en blodig oxfilé åt mig från min favorit resturang och ta det till sjukhuset hehe
Nej det är INTE farligt, känner en om fick cravings genom alla sina grav och det var helt okej med läkare och bm, så käka på, dock inte gris eller kyckling då :P
craving på just rått kött skulle jag skriva**
det gäller nötkött också. Beställ genomstekt. Det är väldigt viktigt att den har blivit ordentligt upphettad.
Okej tack, det var lite olika svar.. ska fråga BM på onsdag, tack ändå för alla svar tjejer!!
Den info jag fått från BM och som jag läst på nätet säger att man inte ska äta rätt kött, eller kött som inte är helt genomstekt under graviditeten.