Inloggade medlemmar: 594 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
3033 visningar
vecka 21

Eksem i hårbotten :|

Kliar hela tiden, får stora röda och torra skinnplättar. Jättejobbigt, har aldrig haft det så tidigare. Någon annan som känner igen det och har ni isåfall någon huskur som lindrar?

Har använt mig av äggula och olivolja som inpackning och då märker jag att det blir bättre och den döda huden börjar ramla av men det försvinner ändå inte.

 

5 år Gravid Rapportera Prenumerera Rekommendera

6 Svar

Jag hade gått till en dermolog och kollat upp exakt vad detta var.

Hej, min syster jobbar som apotekare och då sa hon. Man kan få ett recept belagd schampo mot eksem, vad jag har av andra som använt den. Har den varit till nytta!

Ja, man känner verkligen att för varje gång man kliar blir det värre men det är så svårt att låta bli!
Mitt hår blir nästan aldrig fettigt, jag tvättar det bara 1 gång per vecka och inte ens då är det fett..har lockigt hår, tror det är därför..ajja, bara att stå ut helt enkelt..började noja där ett tag och tänkte att nu tappar jag väl håret :P

Så har jag med! Ibland syns det även lite i pannan vid hårfästet, och är det en riktigt dålig dag kan det synas ovanför ögonbrynen, där det också finns hår. För mig har det hjälpt att inre låta håret bli fettigt, utan tvätta det typ 2-3 gånger i veckan. Och jag skulle aldrig klara mig utan head&shoulders schampo!!! Finns ju typ mentol, det är lite skönt och svalkar.

använd att parfymfritt schampo med så att huden inte utsätts för mer "starka" produkter när du redan är känslig i hårbotten.

Jag hade samma problem. Min bm sa att det inte var något konstigt då man kunde få graviditetsklåda, förstår inte hur det sätter sig i hårbotten av alla dtällen dock. Mitt tips är att inte klia så mycket. Jag lyckades få sår i hårbotten och det har inte förens nu börjat läka ordentligt och nu är det snart fyra veckor sen jag födde mitt barn. Det blir ju värre när man kliar och får sår för då kliar det ju bara mer när såret läker, en ond cirkel..

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.