Inloggade medlemmar: Vampiremamii, 684 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
1469 visningar
vecka 27

Bristningar

Ja är i v 27 (26+6) och idag fick jag min första bristning på magen inte överdrivet stor men ändå den är där. Kan man göra nått åt bristningarna? Kan man förhindra dom ? O sen dom man får kan man Göra något åt dom sen när barnen kommit ut? För de är ju inte super gulligt med bristningar ;)

5 år Gravid Rapportera Prenumerera Rekommendera

7 Svar

Pux
Pux

Med min dotter använde jag Weledas havandeskapsolja, och jag fick inte en enda bristning förrän två dagar efter förlossningen. Då fick jag tre små smala streck som bleknade bort fort, men som syns mer nu med barn nr 2 (är i vecka 32). Använder samma olja och tänker att det kan ju inte skada  i alla fall, och är det så att den inte hjälper så är det bara ett par hundra åt skogen :) Hittills har jag inte fått fler bristningar i alla fall.

Bristningar går inte att göra något åt. Det är bara hormonellt betingat, och bristningen sker i underhuden - dit krämer inte når. De beror inte på att magen växer snabbt, som man kan tro. Tänk i så fall hur mycket bristningar på brösten alla tjejer som gjort bröstförstoring skulle ha. Där kan vi snacka om att växa snabbt ;) Huden är mycket elastisk. Men drick tillräckligt med vatten, och smörj magen ändå - det är ju så skönt! Men du behöver inte köpa dyra grejer som lovar guld och gröna skogar :)

Bristningar har mest med hormoner att göra, plus att amn växer fort så då brister huden. Det du kan göra är att dricka mycket med vatten så huden är återfuktad från insidan å så kan du försöka hålla huden mjuk och smidig med olja eller fet kräm utifrån. Men de kommer ändå, fast jag inbillar mig att de blir lite färre om man håller huden återfuktad iaf :) Har själv druckit massor med vatten å smörjer in mig med weleda havandeskapsolja å har fått lite bristningar på kärlekshandtagen nu i v.37. Med första barnet fick jag inga alls å då smorde jag mig 2 gånger om dagen.

Jag tror inte det finns mycket att göra:(Tror att den har lite med ärftlighet att göra.Min mamma och min syster fick inte en enda bristning på magen.Inte jag heller fast jag väntat tvillingar..

Jag har fått höra att avitamin ska vara bra. Men jag har inte hittat det i form av olja eller i salvor.. Jag har mkt bristningar som jag fått pga att jag pendlat i vikt.. Började få bristningar i 8-9
Nä vackert är det ju inte precis. Det finns ju oljor att smörja med som säga kunna hjälpa, men i praktiken verkar det snarare vara goda gener som gör att man slipper ;) en tröst är i alla fall att efter förlossningen så bleknar de efter en tid och syns mindre och mindre (men de försvinner sällan)

dom bristningar jag fick efter första barnet försvann efter en tid.

Liknande frågor

2 vecka 37 1. Bristningar som kliar!!
11 vecka 5 2. På tal om smörj!
2 vecka 40 3. Magen blivit slapp v 40
6 vecka 16 4. Livs tecken?

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.