När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 712 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
1135 visningar

att sitta

Hej min son är 7 månader gammal och vill absolut inte sitta. om jag sitter med honom på golvet eller har honom i knän så trycker han sig upp och vill stå/hoppa. han kan inte sitta själv än och sitter inte med rak rygg heller när jag sitter med honom för han är aaaaaldrig stilla. Måste hela tiden ha nåt i handen eller vifta med benen. har ni några tips på hur jag kan träna honom att sitta. Ute i barnvagn är det däremot ok att sitta för då kan man ju titta på allt roligt omkring

5 år Baby Rapportera Prenumerera Rekommendera

5 Svar

På magen får han ju vara när han vill för han rullar runt massor. det att sitta på sängen gör vi varje dag. men han böjer sig fram och vill gå till magläge eller så knuffar han sig upp att stå. har även försökt med att räta ut hans ben men det tycker han inte om. han verkar oxå ha massor med energi så får väl skaffa en hoppgunga så han kan utmatta sig. gåstolen är väldigt populär just nu
Vissa barn sitter ju aldrig, utan börjar direkt med att vilja dra sig upp istället o lära sig stå o gå. Min bror rätt aldrig utan gick redan med hjälp av lära gå vagn när han va 8 månader, han hade iof överskott, energi o inget tålamod till att sitta utan stå skulle de vara :)
Du behöver inte "träna" honom. Min son var likadan. Helt plötsligt en dag satt han bara. Han var ca 8.5 månader :-) Det kommer när det kommer!

De flesta barn sitter utan stöd vid 9 månader, mellan 7-8 månader är vanligast enligt min BVC-sköterska att de kan sitta stabilt med rak rygg.

Tycker han om att ligga mycket på mage så ha honom så mycket för det stärker nack - och rygg muskelaturen som behövs för att vända runt, sitta stadigt och tillslut krypa.

När du sätter honom så lägg hans ben som ett V de får bättre balans då och försök hålla en leksak framför honom så att han kan sitta och titta på den (gärna något som låter och håller honom intresserad) så han rätar bättre på ryggen. Självklart med kuddar bakom och vid sidorna så att hans huvud ramlar på dem istället eller på en mjuk dubbelvikt fillt. Eller i sängen som Tinkerbell skrev.

Min tjej var också intresserad av en massa annat och rörde sig massor sittandes så hon fick väldigt rund bak på grund av det. Var hon dock konsentrerad så gick det jättebra. Hon lärde sig sätta sig själv och först efter det så satt hon stadigt med rak rygg trots att hon rörde sig hela tiden.

När min dotter skulle lära sig sitta så satte jag henne och mig i våran säng och så satte jag henne där då ända tills hon trillade, sen satte jag henne upp och upprepade :) Hon lärde sig efter att trillat typ  3 ggr.

Samtidigt fick hon en grej att leka med/hålla också :)

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.