När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 400 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
4399 visningar
vecka 5

Alkoholfritt vin ?!

Jag ska på middag på lördag där alla tjejer kommer dricka vin till maten. Eftersom jag inte vill avslöja min graviditet än så hade jag tänkt köpa med mig alkoholfritt vin. Men när jag kollar upp de alkoholfria vinerna på systemet så står det att de flesta innehåller 0,5 promille alkohol! hmm.. Så nu är jag kluven?? Är det så lite så det räknas som alkoholfritt och inte är skadligt för barnet eller?? Någon som har erfarenhet av detta?? Eller bör jag helt enkelt avstå...

8 år Bli gravid Rapportera Prenumerera Rekommendera

10 Svar

i en lätt öl finns det dock 1,7 cl ren 40% stark sprit, aldrig jag skulle dricka detta med gott samvete!

Tack snälla alla för era goda råd!! :) 

hmm svårt det där... MEn jag ska nog sova på saken och komma fram till om det blir nåt vin imorron! :)  Alkoholfritt så klart! (0,5)

tack än en gång!

 

Du kan nog dricka med gott samvete. Tänk på våra mammor och deras generation, många av de drack vin när de var gravida och inte är det väl några större fel på oss ? :)

Det är alkohol i filmjölk också, kommer dock inte ihåg procentsatsen... Så o,5% (mät upp det, så ser du hur lite det är) är inte skadligt för bebisen, inte lättöl heller om det skulle vara så.

Det finns många andra "vanliga" livsmedel som har/genererar 0,5 i alkoholhalt. Det räknas som alkoholfritt annars skulle det inte få säljas.

Drick och njut  av att fortsätta behålla hemligheten för dig själv

Alltså, jag vet att alkohol är skadligt men jag vet inte om så lite som 0.5 är skadligt,!

Ja skyll på ngt bra! Jag själv hade inte druckit vinet om det är 0.5 i... fast jag vet inte om det är skadligt, men det skulle kännas konstigt!

Säg att du äter antibiotika för urinvägsinfektion eller nåt.. då får man inte dricka alkohol :P

Enl. min erfaranhet, så kan du dricka alkoholfritt vin. Det smakar ju bara som saft, men flaskan gör ju att det känns lite roligare.Och de andra kommer säkert inte att märka nåt, och det är ju det som är meningen. Ha en trevlig fest, skål!

avstå och skyll på att du drack igår och skulle må illa av att göra det idag igen, eller att du troligen börjar få feber och alkohol inte är uppskattat då hehe :P

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.