07 aug2015
5
Av baby87 · 1 · 609 visningar · gillad 5 gånger

Förstår ingenting?!

Go kväller därute!

Idag är ingen bra dag, illamående hela tiden, värk och huvudvärk, en underbar fredag med andra ord  ;)

Igår var vi på Furuvik hela lilla familjen, GUDARS så trötta vi var igår kväll jag och sambon haha men vi hade riktigt trevligt och alla barnen njöt av varje sekund <3
En toppen dag!

Nu till rubriken....
Jag och sambon hade ju abort samtal med kurator och VUL inbokat sedan innan och vi tänkte att eftersom vi oroar oss rätt mycket över detta barn och beslut, kan det vara bra att prata av sig lite, för oss båda med någon utomstående.
Det var skönt och vi fick verkligen lätta på trycket, men vi blev även lite mera osäkra, eller inte det heller, vi blev att fundera mera över dom praktiska sakerna kring detta, vi blev att oroa oss över allt runtomkring än en gång, för hur vi än gör, finns den oron där och kommer göra även om vi nu behåller.

Men ialf, när vi var på VUL, så ville vi veta om det var 1 eller 2 till att börja med, jag har tvillingar i släkten och jag har ju varit gravid med tvillingar innan men misst ena (det var ju när Emil låg i magen) och det var inte tvillingar.
Det var en stor grej för oss att få ur världen, hade det varit två hade vi valt abort för där går liksom gränsen för vad vi klarar av, vi är oroliga för att klara av en till, tänk då två till!
Vi har absolut inte sagt till någon om dessa tankar just kring tvillingar för det låter så hemskt, även nu när jag skriver det här, skäms jag över orden jag spottar ur mig, men det är sanningen.....
Den levde och allt såg normalt ut förrutom en sak, storleken på den.
Enligt alla beräkningar skulle jag vara i vecka 8 (7+5) då vi var på VUL men när hon mätte den lille, som enbart var 3-4 mm, blev jag tillbakaflyttad till knappt vecka 5.
Det är väl egentligen inte mysko så MEN det konstiga är att vi fick INTE ihop detta alls!
Jag tog två digitala test den 17 Juli och fick två starka plus, men enligt hennes beräkningar baserat på lillens mått, skulle jag inte ens ha kunnat plussa då för att det varit för tidigt....
Hur sjutton går det ihop egentligen?
jag åkte alltså därifrån och har INGEN aning om hur långt gången jag är :S

Det jag vet och som min BM räknat på är ju min "ppiller mens", jag slutade med dom och fick "mensen" 10 juni, blödde till den 16:e juni, sen plussade jag starkt den 17 Juli.

Går man då efter min ppiller mens var den 1 vecka sen då när jag plussade.
Men ändå trots dessa datum som jag VET stämmer, fick hon inte ihop det överhuvudtaget och jag blev oerhört förvirrad.

Det som jag tyckte var konstigt med det hela var att vi alla såg ett hjärta slå, tydligt men när vi var in på VUL efter missfallet med tvillingen, fick vi se Emil i v6 och då såg vi inte några hjärtslag så vi fick komma tillbaka 2 v senare!
Hur kunde vi se så tydliga hjärtslag om jag knappt skulle vara i v5?!

Otroligt rörigt alltså....
Hur ska jag kunna veta vilken vecka jag verkligen är i vid tex inskrivning, RUL och allt det där när jag inte ens vet hur långt gången jag är?

Någon som har nå vettiga svar haha?

Hejsvejs!

Kommentarer

Av Grynomojang · 8 år sedan ·
5

Om de inte kunde vara säkra alls, borde du inte få ett VUL till om några veckor då? Alternativt beställa ett själv?

Och jag tycker inte att du/ni ska skämmas över era tankar och känslor. Ni känner som ni gör och det är ju just det ni behöver reda ut hur ni ställer er till. Var ärliga mot er själva och de som ska hjälpa er i ert beslut, då kommer ni kunna ta ett mer välinformerat beslut, men säkerligen inte lättare. 

Kram tille er!

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar